14. 10. 2024   |   svátek má Agáta
 

Krajové speciality › Recepty

 
Podrobné vyhledávání
 

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

Postup: Droždí rozetřeme se lžičkou cukru, rozmícháme se 2 lžícemi mouky (odebereme z... zobrazit recept

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

Postup: Obyčejné housky z předešlého dne rozpůlíme, namočíme ve studeném mléce a ihned... zobrazit recept

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku,... zobrazit recept

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, nasolíme a necháme v chladu odležet. Pak je z obou... zobrazit recept

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

Postup: Fazole den předem namočíme a druhý den dáme v téže vodě společně s uzeným... zobrazit recept

Postup: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmahneme... zobrazit recept

Postup: Srnčí maso dobře očistíme a odblaníme a spolu s kostmi a kořenovou zeleninou... zobrazit recept

Postup: Potřebujeme asi 800 ml vývaru z uzeného masa, třeba po vaření kolena nebo... zobrazit recept

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

Postup: Brambory uvaříme vcelku v osolené vodě. Podmáslí osolíme, přidáme kmín a... zobrazit recept

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...