17. 9. 2024   |   svátek má Naděžda
 

Pekařská polévka

Název Množství a jednotka
máslo 200 g
housky 2 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka 20 g
strouhanka 40 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí.
V misce utřeme máslo s vejcem, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, ve vodě namočené a vymačkané housky, mouku, strouhanku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Těsto pořádně zpracujeme a tvarujeme malé knedlíčky, které smažíme ze všech stran na oleji. Knedlíčky klademe do talířů a zalijeme horkým vývarem.


 


RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...