24. 2. 2024   |   svátek má Matěj
 

Pekařská polévka

Název Množství a jednotka
máslo 200 g
housky 2 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka 20 g
strouhanka 40 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí.
V misce utřeme máslo s vejcem, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, ve vodě namočené a vymačkané housky, mouku, strouhanku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Těsto pořádně zpracujeme a tvarujeme malé knedlíčky, které smažíme ze všech stran na oleji. Knedlíčky klademe do talířů a zalijeme horkým vývarem.


 


RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

RECEPTY

Růžičková kapusta po indicku

Postup: Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...