13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Název Množství a jednotka
krůtí mleté maso 500 g
kuřecí játra 250 g
vejce 1 ks
marocké koření 1 rovná lžička
saturejka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: marocká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými játry, přidáme vejce, osolíme, okořeníme marockým kořením (dostane se v Marks & Spenceru), saturejkou, hrubě mletým pepřem a zahustíme dvěma lžícemi rýžové mouky (může být normální hladká), popřípadě ještě trochou strouhanky tak, aby šly tvořit placičky. Dobře promícháme a navlhčenýma rukama tvoříme placičky, ničím neobalujeme a smažíme na oleji pomalu dozlatova. Podáváme s brambory, hranolky, bramborovou kaší nebo opečenými brambory.


 


RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...