19. 5. 2022   |   svátek má Ivo
 

Vepřové v paprikách a rajčatech

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 2 plátek
cibule 2 ks
česnek cca 1/2 paličky
bílá paprika cca 3 ks
rajčata cca 4 ks podle v
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo k obědu
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou paprikou) a následně zprudka ospečeme na oleji. Plátky vyjmeme a dáme stranou, na oleji osmahneme cibuli spolu s plátky česneku, až zavoní, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a dále opékáme, přidáme rajčata a zase chvíle opékáme. Následně přidáme půl kostky bujonu, mírně podlijeme vodou, vrátíme maso a společně dusíme do měkka.
Komu se zdá řídké, může přidat malininko jíšky, (tak z jedné čajové lžičky hladké mouky) případnmě zahustit chlebem.
Nejlépe chutná s kynutým knedlíkem, ale může být i rýže, těstoviny, chléb - jak má kdo rád.


 


RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne

Postup: Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět.... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...