vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou paprikou) a následně zprudka ospečeme na oleji. Plátky vyjmeme a dáme stranou, na oleji osmahneme cibuli spolu s plátky česneku, až zavoní, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a dále opékáme, přidáme rajčata a zase chvíle opékáme. Následně přidáme půl kostky bujonu, mírně podlijeme vodou, vrátíme maso a společně dusíme do měkka. Komu se zdá řídké, může přidat malininko jíšky, (tak z jedné čajové lžičky hladké mouky) případnmě zahustit chlebem. Nejlépe chutná s kynutým knedlíkem, ale může být i rýže, těstoviny, chléb - jak má kdo rád.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek