22. 9. 2019   |   svátek má Darina
 

Vepřové v paprikách a rajčatech

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 2 plátek
cibule 2 ks
česnek cca 1/2 paličky
bílá paprika cca 3 ks
rajčata cca 4 ks podle v
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo k obědu
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou paprikou) a následně zprudka ospečeme na oleji. Plátky vyjmeme a dáme stranou, na oleji osmahneme cibuli spolu s plátky česneku, až zavoní, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a dále opékáme, přidáme rajčata a zase chvíle opékáme. Následně přidáme půl kostky bujonu, mírně podlijeme vodou, vrátíme maso a společně dusíme do měkka.
Komu se zdá řídké, může přidat malininko jíšky, (tak z jedné čajové lžičky hladké mouky) případnmě zahustit chlebem.
Nejlépe chutná s kynutým knedlíkem, ale může být i rýže, těstoviny, chléb - jak má kdo rád.


 


RECEPTY

Játrový guláš

Postup: Kuřecí játra omyjeme očistíme a překrájíme na polovinu. V pánvi na oleji... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...