25. 4. 2019   |   svátek má Marek
 

Hráškový krém

Název Množství a jednotka
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný 2 plechovky
brambory 2 ks
smetana ke šlehání 200 ml
cibule 1 ks
slanina (špek) 100 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Toto je polévka podle Zdeňka Polhreicha.



Postup

Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl plechovky hrášku (nebo 400g čerstvého nebo mraženého) a na kostičky nakrájené brambory, dolijeme cca 3/4 l vody, osolíme a povaříme doměkka. Přidáme mléko, šlehačku a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme dohladka. Přidáme zbytek hrášku a necháme ještě 2 min povařit. Podáváme s chlebovými krutonky, případně se smaženým hráškem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...