27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Bramborový salát

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
cibule 1 ks
mrkev s hráškem ve skle 330g 1 ks
sladkokyselé okurky 6 ks
majonéza 250 g
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na kostičky a přidáme najemno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek s mrkví (přecedíme), nadrobno nakrájené kyselé okurky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a majonézu podle potřeby. Všechno opatrně promícháme a necháme nejlépe do druhého dne odležet.


 


RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové pusinky

Postup: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...