8. 12. 2021   |   svátek má Květoslava
 

Bramborový salát

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
cibule 1 ks
mrkev s hráškem ve skle 330g 1 ks
sladkokyselé okurky 6 ks
majonéza 250 g
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na kostičky a přidáme najemno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek s mrkví (přecedíme), nadrobno nakrájené kyselé okurky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a majonézu podle potřeby. Všechno opatrně promícháme a necháme nejlépe do druhého dne odležet.


 


RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená cuketa

Postup: Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...