29. 9. 2020   |   svátek má Michal
 

Smažený kapr

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
sůl
česnek 5 stroužků
olej na smažení

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Pak jednotlivé porce lehce osušíme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce, osoleném vajíčku a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.


 


RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelový krém

Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...