26. 5. 2020   |   svátek má Filip
 

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Název Množství a jednotka
zelí bílé 1,5 kg
strouhaný křen 50 gramů
cibule 1/2 na jemno
cukr krupice 4 pol.lžíce
ocet 1,5 dl
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h. 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme do větší mísy, promneme v rukách a přidáme všechny ingredience. Necháme alespoň hodinu odležet, aby zelí trošku změklo a natlačíme do skleniček tak, aby salát zakryla puštěná šťáva. Zavíčkujeme.Salát nesterilujeme, můžeme hned podávat.
Křenu můžeme dát méně nebo více. Jak kdo má rád.


 


RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky

Postup: Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka s houbami

Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...