17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Název Množství a jednotka
zelí bílé 1,5 kg
strouhaný křen 50 gramů
cibule 1/2 na jemno
cukr krupice 4 pol.lžíce
ocet 1,5 dl
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h. 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme do větší mísy, promneme v rukách a přidáme všechny ingredience. Necháme alespoň hodinu odležet, aby zelí trošku změklo a natlačíme do skleniček tak, aby salát zakryla puštěná šťáva. Zavíčkujeme.Salát nesterilujeme, můžeme hned podávat.
Křenu můžeme dát méně nebo více. Jak kdo má rád.


 


RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...