16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Dezert Mascarpone

Název Množství a jednotka
mascarpone 2 ks
smetana ke šlehání 100 ml
Bílý smetanový jogurt 3% 1 ks
moučkový cukr 3 lžíce
kakao 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

dezert
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Domácí mascarpone dezert - za cenu jednoho dezertu v restauraci si doma uděláte nejmíň čtyři :-).



Postup
Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a ušleháme ponorným šlehačem - tak dvě až tři minuty.
Do poloviny můžeme dát jakékoliv kakao (hořké nebo granko, je to jedno, záleží na chuti). Navrstvíme do pohárů střídavě bílý krém s kakaovým, kdo má rád piškoty, může si tam dát piškoty a ozdobíme jahodami, banánem nebo jiným ovocem.

Tip:
Přidávám na dvě mascarpone a půlku šlehačky jeden celý bílý 3% jogurt, dezertu je více a není tak hutný.

Z tohoto množství (s jogurtem) vyjde cca 6 porcí.



Další fotografie
 


RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Moravské koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...