2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Dezert Mascarpone

Název Množství a jednotka
mascarpone 2 ks
smetana ke šlehání 100 ml
Bílý smetanový jogurt 3% 1 ks
moučkový cukr 3 lžíce
kakao 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

dezert
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Domácí mascarpone dezert - za cenu jednoho dezertu v restauraci si doma uděláte nejmíň čtyři :-).



Postup
Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a ušleháme ponorným šlehačem - tak dvě až tři minuty.
Do poloviny můžeme dát jakékoliv kakao (hořké nebo granko, je to jedno, záleží na chuti). Navrstvíme do pohárů střídavě bílý krém s kakaovým, kdo má rád piškoty, může si tam dát piškoty a ozdobíme jahodami, banánem nebo jiným ovocem.

Tip:
Přidávám na dvě mascarpone a půlku šlehačky jeden celý bílý 3% jogurt, dezertu je více a není tak hutný.

Z tohoto množství (s jogurtem) vyjde cca 6 porcí.



Další fotografie
 


RECEPTY

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno,... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...