30. 1. 2023   |   svátek má Robin
 

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

náplň

Název Množství a jednotka
tvaroh 200 g
cukr mletý 2 lžíce
smetana 33% - (šlehačka) 200 g
ztužovač šlehačky 1 ks
studená voda 2 dl
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut. Upečený piškot necháme vychladnout. Nerolujeme.
Uvaříme silnou kávu - 2 dl vody a 4 lžičky rozpustné kávy.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem.
Kávu ochutíme rumem.
Do mísy dáme tvaroh a promícháme jej s cukrem. Lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Části krému potřeme piškot. Piškoty namáčíme do kávy a klademe je na krém u okraje vedle sebe. Uděláme jednu otočku, opět dáme namáčené piškoty, otočka, piškoty a roládu dotočíme. Povrch potřeme zbylým krémem a posypeme kakaem.


 


RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové "laskonky"

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Bílky se špetkou soli... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...