Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut. Upečený piškot necháme vychladnout. Nerolujeme. Uvaříme silnou kávu - 2 dl vody a 4 lžičky rozpustné kávy. Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Kávu ochutíme rumem. Do mísy dáme tvaroh a promícháme jej s cukrem. Lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Části krému potřeme piškot. Piškoty namáčíme do kávy a klademe je na krém u okraje vedle sebe. Uděláme jednu otočku, opět dáme namáčené piškoty, otočka, piškoty a roládu dotočíme. Povrch potřeme zbylým krémem a posypeme kakaem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek