21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

náplň

Název Množství a jednotka
tvaroh 200 g
cukr mletý 2 lžíce
smetana 33% - (šlehačka) 200 g
ztužovač šlehačky 1 ks
studená voda 2 dl
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut. Upečený piškot necháme vychladnout. Nerolujeme.
Uvaříme silnou kávu - 2 dl vody a 4 lžičky rozpustné kávy.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem.
Kávu ochutíme rumem.
Do mísy dáme tvaroh a promícháme jej s cukrem. Lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Části krému potřeme piškot. Piškoty namáčíme do kávy a klademe je na krém u okraje vedle sebe. Uděláme jednu otočku, opět dáme namáčené piškoty, otočka, piškoty a roládu dotočíme. Povrch potřeme zbylým krémem a posypeme kakaem.


 


RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY
RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...