Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a okořeníme drceným kmínem. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme hrnkem vývaru (nebo vroucí vody), přiklopíme poklicí a pečeme na 180° doměkka. Zhruba v polovině pečení přidáme očištěné kapustičky, na osminky nakrájenou cibuli, kapustičky mírně osolíme, posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a upečeme za občasného podlití výpekem doměkka.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek