27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Švestkový koláč s mandlemi

Název Množství a jednotka
švestky 1/2 kg
polohrubá mouka 230 g
vejce 3 ks
moučkový cukr 200 g
mleté mandle 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, olej, mleté mandle a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, poklademe vypeckovanými švestkami řeznou stranou nahoru, švestky pocukrujeme skořicovým cukrem, posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě na 180° upečeme asi třičtvrtě hodiny dorůžova.

Drobenka:
5 lžic hladké mouky smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a 50g změklého másla, rukou promícháme tak, až se bude drobit mezi prsty.


Další fotografie
 


RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Králičí čína

Postup: Upečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...