7. 6. 2023   |   svátek má Iveta/Slavoj
 

Švestkový koláč s mandlemi

Název Množství a jednotka
švestky 1/2 kg
polohrubá mouka 230 g
vejce 3 ks
moučkový cukr 200 g
mleté mandle 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, olej, mleté mandle a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, poklademe vypeckovanými švestkami řeznou stranou nahoru, švestky pocukrujeme skořicovým cukrem, posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě na 180° upečeme asi třičtvrtě hodiny dorůžova.

Drobenka:
5 lžic hladké mouky smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a 50g změklého másla, rukou promícháme tak, až se bude drobit mezi prsty.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

RECEPTY

Tarte Tatin - Obrácený jablečný koláč

Postup: Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na osminky. Do pánve... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém z Pikaa

Postup: Plechovku Pikaa uvaříme v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme pořádně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...