24. 2. 2020   |   svátek má Matěj
 

Špaldoto s hříbky

Název Množství a jednotka
špaldové kroupy 250 g
sušené houby hrst
mrkev 2 ks
česnek 2 stroužky
bujón bez glutamátu 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)


Zdravé, jednoduché a dobré.



Postup
Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst sušených hříbků a vaříme do změknutí - asi hodinu. Jakmile jsou kroupy poloměkké, přidáme dvě na kostičky nakrájené mrkve, bujón bez glutamátu a vaříme doměkka. Ke konci dochutíme solí, přidáme utřený česnek, lžičku olivového oleje a okořeníme pepřem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí maso na myrtě po korsicku

Postup: Kančí maso - nejlépe z mladého kusu - nakrájíme na plátky (nenaklepáváme).... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...