14. 6. 2024   |   svátek má Roland
 

Celerový salát s bílou ředkví

Název Množství a jednotka
celer 1/2 ks
bílá ředkev 1/4 ks
jablko 1 ks
šunka 30 g
bílý jogurt 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve - asi čtvrtina (podle velikosti), oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájenou šunku. Přidáme tři lžíce bílého jogurtu a lžíci majonézy (lze vynechat), osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové aglio olio

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...