19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Jahodovo - citronový cheesecake

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 150 g
ovesné vločky 120 g
cukr krupice 150 g
jedlá soda 1 lžička¨
prášek do pečiva 1/3 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Polohrubou mouku, vločky, 1/3 prášku do pečiva, zarovnanou lžičku jedlé sody a 150g cukru krupice nasypeme na vál a promícháme. Přidáme špetku soli , doprostřed uděláme důlek a do něj nakrájíme na plátky máslo, vymačkáme šťávu z půlky citrónu, zpracujeme těsto a vyválíme na tloušťku cca 1cm. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem, co přebývá, odstřihneme a přendáme do ní vyválené těsto, rukou uhladíme a okraje ořízneme (zarovnáme). Troubu předehřejeme na 180° a těsto dáme na deset minut předpéct. Pak na těsto nalijeme trošku tvarohové náplně, poklademe cukrářskými piškoty, na piškoty nalijeme zbytek náplně a dopečeme dorůžova.

Náplň:
V misce ušleháme dva tvarohy, pomazánkové máslo, 4 žloutky, zakysanou smetanu, 250g moučkového cukru, vanilkový cukr - šleháme elektrickým šlehačem cca 2 minuty, přidáme citronovou šťávu ze dvou citrónů, kůru z půlky citrónu a promícháme. Do tvarohové směsi lehce vmícháme nadrobno nakrájené jahody.

Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme neslazenou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvými jahodami.










Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí nudličky v kari omáčce

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Česneková sýrová pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Mezitím nastrouháme eidam a prolisujeme česnek. Sýr... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...