13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Jahodovo - citronový cheesecake

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 150 g
ovesné vločky 120 g
cukr krupice 150 g
jedlá soda 1 lžička¨
prášek do pečiva 1/3 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Polohrubou mouku, vločky, 1/3 prášku do pečiva, zarovnanou lžičku jedlé sody a 150g cukru krupice nasypeme na vál a promícháme. Přidáme špetku soli , doprostřed uděláme důlek a do něj nakrájíme na plátky máslo, vymačkáme šťávu z půlky citrónu, zpracujeme těsto a vyválíme na tloušťku cca 1cm. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem, co přebývá, odstřihneme a přendáme do ní vyválené těsto, rukou uhladíme a okraje ořízneme (zarovnáme). Troubu předehřejeme na 180° a těsto dáme na deset minut předpéct. Pak na těsto nalijeme trošku tvarohové náplně, poklademe cukrářskými piškoty, na piškoty nalijeme zbytek náplně a dopečeme dorůžova.

Náplň:
V misce ušleháme dva tvarohy, pomazánkové máslo, 4 žloutky, zakysanou smetanu, 250g moučkového cukru, vanilkový cukr - šleháme elektrickým šlehačem cca 2 minuty, přidáme citronovou šťávu ze dvou citrónů, kůru z půlky citrónu a promícháme. Do tvarohové směsi lehce vmícháme nadrobno nakrájené jahody.

Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme neslazenou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvými jahodami.










Další fotografie
 


RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Postup: Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...