28. 11. 2020   |   svátek má René
 

Pečený bůček

Název Množství a jednotka
vepřový bůček 1 kg
cibule 1 ks
česnek 8 stroužků
kmín drcený 2 lžičky
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 50 min.
Mamut :-)



Postup
Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme do pekáčku, posypeme najemno nakrájenou cibulí a drceným kmínem, podlijeme 1/2 dl vody a pečeme zakryté při teplotě 180° asi hodinu a půl až dvě hodiny doměkka (občas přelijeme výpekem). Ke konci pečení pekáč odkryjeme a necháme deset minut dopéct do zlatova.
Podáváme se zelím a knedlíkem, nebo na studeno s chlebem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...