16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 500 g
malá cibule 1 ks
mrkev 1 ks
malý celer 1/4 ks
menší cuketa 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme, oloupeme, mrkev s celerem nastrouháme na hrubém struhadle, cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Plechovku krájených rajčat s bylinkami přelijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme (nemusíme). Maso orestujeme na drobně pokrájené cibulce, přidáme rozmixovaná rajčata z plechovky, veškerou zeleninu, podlijeme 200ml vody, osolíme, okořeníme lžičkou zázvoru, lžičkou čerstvého tymiánu a dvěma nadrobno nakrájenými chilli papričkami. Povaříme cca 10 minut, až zelenina změkne a dochutíme 2 lžičkami kečupu. Podáváme s rýží nebo kuskusem.


 


RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...