17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 500 g
malá cibule 1 ks
mrkev 1 ks
malý celer 1/4 ks
menší cuketa 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme, oloupeme, mrkev s celerem nastrouháme na hrubém struhadle, cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Plechovku krájených rajčat s bylinkami přelijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme (nemusíme). Maso orestujeme na drobně pokrájené cibulce, přidáme rozmixovaná rajčata z plechovky, veškerou zeleninu, podlijeme 200ml vody, osolíme, okořeníme lžičkou zázvoru, lžičkou čerstvého tymiánu a dvěma nadrobno nakrájenými chilli papričkami. Povaříme cca 10 minut, až zelenina změkne a dochutíme 2 lžičkami kečupu. Podáváme s rýží nebo kuskusem.


 


RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...