17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Szegedinský guláš

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 600 gramů
vepřové sádlo 1 - 2 lžíce
cibule 2 kusy
kyselé zelí 250 gramů
smetana 2 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme, přidáme na kostky pokrájený bůček a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme ostatní koření, podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka. Jakmile je maso poloměkké, přidáme překrájené kyselé zelí, rajský protlak a vaříme doměkka. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Opět provaříme. Na závěr, pokud je třeba, dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...