22. 10. 2024   |   svátek má Sabina
 

Křepelky nadívané jatýrky

Název Množství a jednotka
křepelka 4 ks
vepřová játra 150 g
malá cibule 1/2 ks
špek 10 g
rohlík 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibulce a špeku. Okořeníme špetkou (mezi dva prsty) tymiánu, čtyřbarevným pepřem a necháme vychladnout. Rohlík nakrájíme také na malinké kostičky, zvlhčíme mlékem, přidáme dvě vajíčka, promícháme, osolíme cca půl lžičkou soli, přidáme orestovaná játra a promícháme. Pokud je těstíčko moc řídké, zahustíme troškou strouhanky. Křepelky osolíme, lehce opepříme hrubým pepřem, naplníme nádivkou a spíchneme párátkem nebo sešijeme (případně svážeme) nití, aby nádivka nevytekla. Vložíme do pekáčku a polijeme rozpuštěným máslem. Podlijeme vroucí vodou (jen asi 1dl), zakryjeme a pečeme při teplotě 180° ve vyhřáté troubě za občasného podlévání výpekem asi hodinu. Pak křepelky odkryjeme a dopečeme dozlatova, sem tam otočíme, aby se opekly ze všech stran.

Poznámka:
Toto množství je na dvě porce, pro 4 lidi budete potřebovat 8 křepelek. Nádivka stačí v množství uvedeném v receptu, je jí i tak dost, a pokud zbyde, rozložím ji na plech a upeču půl hodinky samotnou.




Další fotografie
 


RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...