9. 3. 2021   |   svátek má Františka
 

Domácí nanuk Míša

Název Množství a jednotka
tučný tvaroh 250 g
zakysaná smetana 150 g
moučkový cukr 2 lžíce
vanilkový cukr 2 ks
čokoláda na vaření 100 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osladíme 2 lžícemi moučkového cukru a vanilkovým cukrem, krém vložíme do formiček nebo kelímků a dáme zmrazit. Pokud chceme i čokoládovou polevu, necháme nanuky zmrznout (a je třeba do nich během mražení zapíchnout dřívko), rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem a necháme trochu zchladnout (jen tak, aby čokoláda neztuhla). Zmrzlé nanuky vyjmeme, namočíme do čokolády a okamžitě dáme opět zmrazit.

Tip:
Aby nebyl nanuk úplně tvrdý, doporučuje se přidat 1 - 2 lžíce medu.


 


RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborová omeleta

Postup: Předem uvařené brambory, nebo když nám zbydou od oběda, nakrájíme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...