2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Domácí jahodový Mrož

Název Množství a jednotka
jahody 500 g
měkký tvaroh 250 g
smetana ke šlehání 100 ml
moučkový cukr 2 lžíce
čokoláda na vaření 100 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl kelímku šlehačky a společně ušleháme elektrickým šlehačem (asi tři minuty). Krém nalijeme do tvořítek, formiček nebo kelímků a dáme zmrazit. Pokud chceme Mrože i s čokoládovou polevou, musíme počkat až nanuky zmrznou (a je třeba do nich během mražení zapíchnout dřívko). Rozpustíme čokoládu na vaření, do které přidáme cca 25g ztuženého tuku, zmrazené nanuky vyjmeme, ponoříme do rozpuštěné, trochu prochladlé čokolády a okamžitě dáme znovu zamrazit.


 


RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...