29. 2. 2020   |   svátek má Horymír
 

Domácí jahodový Mrož

Název Množství a jednotka
jahody 500 g
měkký tvaroh 250 g
smetana ke šlehání 100 ml
moučkový cukr 2 lžíce
čokoláda na vaření 100 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl kelímku šlehačky a společně ušleháme elektrickým šlehačem (asi tři minuty). Krém nalijeme do tvořítek, formiček nebo kelímků a dáme zmrazit. Pokud chceme Mrože i s čokoládovou polevou, musíme počkat až nanuky zmrznou (a je třeba do nich během mražení zapíchnout dřívko). Rozpustíme čokoládu na vaření, do které přidáme cca 25g ztuženého tuku, zmrazené nanuky vyjmeme, ponoříme do rozpuštěné, trochu prochladlé čokolády a okamžitě dáme znovu zamrazit.


 


RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...