3. 12. 2023   |   svátek má Svatoslav
 

Perníkové řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 g
moučkový cukr 280 g
máslo 100 g
vejce 3 ks
podmáslí 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s cukrem ručním šlehačem asi 2 minuty. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do perníku, sodou a kakaem, podmáslí a vše dobře promícháme. Vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyššími okraji a pečeme při teplotě 190°asi půl hodiny. Vychladlý perník rozkrojíme, namažeme marmeládou. Slepíme a polijeme citronovou nebo čokoládovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Luxusní cibulová omáčka

Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno nebo na tenké kroužky a osmažíme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...