8. 8. 2022   |   svátek má Soběslav
 

Perníkové řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 g
moučkový cukr 280 g
máslo 100 g
vejce 3 ks
podmáslí 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s cukrem ručním šlehačem asi 2 minuty. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do perníku, sodou a kakaem, podmáslí a vše dobře promícháme. Vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyššími okraji a pečeme při teplotě 190°asi půl hodiny. Vychladlý perník rozkrojíme, namažeme marmeládou. Slepíme a polijeme citronovou nebo čokoládovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

Bílé dušené zelí

Postup: Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Hemenex (Ham and eggs)

Postup: Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...