16. 1. 2025   |   svátek má Ctirad
 

Jednoduché zapečené nudle

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 350 g
libové párky 3 ks
velká cibule 1 ks
vejce 3 ks
mléko 50 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a uzeninu na kostičky (můžeme použít párkový, šunkový salám vcelku, kousek uzeného, jemné párky, co máme doma) na kostičky. Zapékací misku vymažeme olejem, vsypeme do něj scezené těstoviny, přidáme nakrájenou cibuli a uzeninu, okořeníme podravkou a pepřem a všechno promícháme. V hrnku vidličkou rozšleháme tři vajíčka s troškou mléka, zalijeme jimi těstoviny a v troubě při teplotě 190° zakryté zapečeme asi půl hodinky, ke konci na pět minut pekáček odkryjeme.
Podáváme s kyselými okurkami.


 


RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Chobotničky na víně po italsku

Postup: Chobotničky rozmrazíme (předpokládám, že v našich podmínkách čerstvé moc... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...