16. 1. 2021   |   svátek má Ctirad
 

Karamelový krém

Název Množství a jednotka
Salko 1 ks
máslo 300 g
rum 2 lžíce

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená a vaříme 2 hodiny za občasného dolévání vařící vody. Otevíráme ji až po úplném vychladnutí (jinak vám vystříkne a opaří vás) a po lžících zašleháme do změklého másla. Dochutíme 2 lžícemi rumu.

Tip:
Chladnutí té pixly mlíka trvá nejmíň tři hodiny při pokojové teplotě, je lepší ji uvařit den předtím, než budeme dělat krém. Nebo ji dát za okno, pokud je zima, ale ani tak to není vychladlé dřív než za hodinu a je potřeba, aby byl karamel úplně studený, jinak vám zase bude rozpouštět máslo.


 


RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Stříkané sněhové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

zapečená brokolice s vejci a bramborama

Postup: Uvaříme si brambory do poloměkka (ve slupce) a pokud máme zbylé z už... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...