18. 4. 2024   |   svátek má Valérie
 

Mořská štika na rozmarýnu

Název Množství a jednotka
mořská štika 900 g
špek 50 g
menší cuketa 1 ks
rozmarýn
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 1
Kuchyně: středomořská
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce podebereme páteř a postupně ji odstraníme. Osolíme, lehce opepříme, posypeme rozmarýnem nebo vložíme větvičku čerstvého, dovnitř dáme dva plátky špeku nebo uzené slaniny, štiku přeložíme, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem (Lidl, lze použít normální), citronem a dáme péct. Po dvaceti minutách přidáme oloupanou cuketu nakrájenou na plátky a cibuli pokrájenou na čtvrtky. Mírně zeleninu osolíme, zakápneme rovněž olivovým olejem a rybu dopečeme odkrytou doměkka za občasného podlití výpekem. Pekla jsem ji necelou hodinku na 180°. Podáváme s brambory, obložíme upečenou zeleninou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové mušle

Postup: Máslo vyšleháme a pomalu po lžících přidáváme cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...