1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Losos s citronovou omáčkou

Název Množství a jednotka
filé z lososa 4 ks
citronový pepř
smetana ke šlehání 200 ml
hovězí vývar 300 ml
mléko 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)


Jednoduchý, ale fantastický recept na úpravu lososa, se kterým uspokojíte i nejmlsnější jazýčky.



Postup
Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a zakryté pečeme asi 40 minut, posledních 10 minut pekáč odkryjeme. Mezitím si připravíme omáčku. Z másla, mouky, vývaru, mléka a smetany připravíme bešamel, povaříme asi pět minut, a dochutíme solí, cukrem a šťávou z 1/2 - 1 citrónu (podle velikosti). Pokud nemáme vývar, můžeme jej nahradit vodou s kouskem masoxu.
Lososa přelitého citronovou omáčkou podáváme s brambory v úpravě podle příležitosti - šťouchanými, pečenými, nebo bramborovým pyré.

Tip:
Citronovou omáčku můžeme použít i ke kuřecímu nebo krůtímu masu, k rybám nebo i k vepřové panence.


Další fotografie
 


RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...