2. 10. 2020   |   svátek má Olívie
 

Chřestová krémová polévka

Název Množství a jednotka
chřest 10-12 ks
smetana ke šlehání 200 ml
kuřecí vývar 1 1/2 l
šalotka 1 ks
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není třeba loupat. Odřízneme špičky - asi 5cm, spodní části nakrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku, zlehka na ní orestujeme chřest, zalijeme vývarem (případně vodou), okořeníme špetkou muškátového oříšku a vaříme doměkka, obvykle kolem deseti minut. Polévku osolíme, rozmixujeme a dáme zpět vařit. Přidáme odložené špičky chřestu a povaříme ještě necelých pět minut, tak, aby byly měkké. Polévku zjemníme smetanou ke šlehání, Opepříme hrubě mletým pepřem, prohřejeme, už nevaříme. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Tip:
Polévku na talířích můžeme posypat strouhaným parmazánem.


 


RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na paprice

Postup: Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Trojhránky z Margotky

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...