18. 7. 2019   |   svátek má Drahomíra
 

Chřestová krémová polévka

Název Množství a jednotka
chřest 10-12 ks
smetana ke šlehání 200 ml
kuřecí vývar 1 1/2 l
šalotka 1 ks
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není třeba loupat. Odřízneme špičky - asi 5cm, spodní části nakrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku, zlehka na ní orestujeme chřest, zalijeme vývarem (případně vodou), okořeníme špetkou muškátového oříšku a vaříme doměkka, obvykle kolem deseti minut. Polévku osolíme, rozmixujeme a dáme zpět vařit. Přidáme odložené špičky chřestu a povaříme ještě necelých pět minut, tak, aby byly měkké. Polévku zjemníme smetanou ke šlehání, Opepříme hrubě mletým pepřem, prohřejeme, už nevaříme. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Tip:
Polévku na talířích můžeme posypat strouhaným parmazánem.


 


RECEPTY

Nepečená vajíčka

Postup: Rumové perníčky rozdrtíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na jablkách

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...