25. 1. 2022   |   svátek má Miloš
 

Dušená kapusta

Název Množství a jednotka
kapusta 1 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
špek 30 g
sádlo 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po uvaření kompaktnější) omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osolíme a uvaříme doměkka. Cibuli a špek nakrájíme najemno, na sádle osmažíme dozlatova a připravíme jíšku - přidáme lžíci hladké nebo kukuřičné mouky, jakmile mouka zrůžoví, zředíme menší sklenkou studené vody a vlijeme do kapusty. Povaříme ještě pět minut a dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem, popřípadě dosolíme.
Podáváme s uzeným masem nebo osmaženou klobáskou a vařenými bramborami.


 


RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíky

Postup: Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, nahoře uděláme důlek. Odměříme si 280... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Postup: Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...