14. 10. 2024   |   svátek má Agáta
 

Celerový salát s uzeným lososem

Název Množství a jednotka
celer cca 200 g
jablka 2 ks
uzený losos 150 g
majonéza nebo bílý jogurt cca 100 g
listové saláty - mix
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do misky, přidáme na tenké proužky nakrájeného uzeného lososa, majonézu nebo bílý jogurt (dávám půl napůl) - podle potřeby, promícháme, osolíme a opepříme. Podáváme se směsí zelených salátů (polníčkem, natrhaným ledovým nebo jiným salátem, rukolou), cherry rajčátky a ředkvičkami. Nahoru můžeme dát olivy nebo kapary.


 


RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...