9. 12. 2022   |   svátek má Vratislav
 

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 4 ks
Baby špenát 150 g
Ricotta 250 g
česnek 2 stroužky
muškátový oříšek špetka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a orestujeme jej asi 3-5 minut, až zavadne. Orestovaný špenát nasekáme najemno, dáme jej do misky, přidáme vaničku ricotty, nastrouháme špetku muškátového oříšku, směs osolíme a opepříme.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme (nenaklepáváme) a ostrým nožem do nich uděláme několik zářezů, jako bychom je chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme. Prsa jemně osolíme, opepříme, zářezy naplníme špenátovo-ricottovou směsí a posypeme sladkou paprikou. Naplněné maso vložíme do hlubšího pekáče a dáme do vyhřáté trouby na 180°. Po 20 minutách posypeme povrch nahrubo nastrouhaným čedarem a dopečeme dozlatova. Podáváme s pečenými brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...