19. 5. 2022   |   svátek má Ivo
 

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 4 ks
Baby špenát 150 g
Ricotta 250 g
česnek 2 stroužky
muškátový oříšek špetka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a orestujeme jej asi 3-5 minut, až zavadne. Orestovaný špenát nasekáme najemno, dáme jej do misky, přidáme vaničku ricotty, nastrouháme špetku muškátového oříšku, směs osolíme a opepříme.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme (nenaklepáváme) a ostrým nožem do nich uděláme několik zářezů, jako bychom je chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme. Prsa jemně osolíme, opepříme, zářezy naplníme špenátovo-ricottovou směsí a posypeme sladkou paprikou. Naplněné maso vložíme do hlubšího pekáče a dáme do vyhřáté trouby na 180°. Po 20 minutách posypeme povrch nahrubo nastrouhaným čedarem a dopečeme dozlatova. Podáváme s pečenými brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle na šalvěji

Postup: Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...