7. 6. 2023   |   svátek má Iveta/Slavoj
 

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 4 ks
Baby špenát 150 g
Ricotta 250 g
česnek 2 stroužky
muškátový oříšek špetka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a orestujeme jej asi 3-5 minut, až zavadne. Orestovaný špenát nasekáme najemno, dáme jej do misky, přidáme vaničku ricotty, nastrouháme špetku muškátového oříšku, směs osolíme a opepříme.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme (nenaklepáváme) a ostrým nožem do nich uděláme několik zářezů, jako bychom je chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme. Prsa jemně osolíme, opepříme, zářezy naplníme špenátovo-ricottovou směsí a posypeme sladkou paprikou. Naplněné maso vložíme do hlubšího pekáče a dáme do vyhřáté trouby na 180°. Po 20 minutách posypeme povrch nahrubo nastrouhaným čedarem a dopečeme dozlatova. Podáváme s pečenými brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...