Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe je použít starší rohlíky, aby se moc nerozmočily. Připravíme si řídké těstíčko - smícháme mléko se žloutky, sekanou petrželkou, hrubou moukou, osolíme (na tuhle dávku solím necelou zarovnanou kávovou lžičku), párkrát strouhneme muškátový oříšek a těstíčkem přelijeme nakrájené rohlíky. Necháme chvíli odpočinout, mezitím ušleháme tuhý sníh ze 2 bílků, který lehce vmícháme do těsta. Ustřihneme si dva kusy potravinářské fólie, rozprostřeme na kuchyňské lince a naneseme na každý díl polovinu těsta. Pomocí fólie zavineme a zformujeme do tvaru knedlíku o průměru cca 7 cm. Fólii uhladíme, na koncích zavážeme na uzlík tak, abychom od těsta nechali asi 2 cm volné - knedlíky nabydou. Opatrně propícháme na několika místech a dáme vařit do vroucí vody. Vaříme 20-25 minut podle velikosti.
Uvedené množství je pro 4 osoby, ale pokud jsou v rodině moc velcí jedlíci, přidáme dva až tři rohlíky a o polovinu zvýšíme množství všech surovin.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek