3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Chlupaté knedlíky s uzeným masem

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
houska z předešlého dne 4 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso uvaříme v osolené vodě doměkka, nebo ho nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Kysané zelí překrájíme na menší kousky a povaříme jen v trošce osolené vody asi 15 minut.

Chlupaté knedlíky:
Starší housky nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s připravenou houskou. Přidáme vajíčko, osolíme, zahustíme hrubou moukou tak, aby se daly tvořit knedlíky, dobře promícháme a rukou tvarujeme knedlíčky o průměru asi 5 cm. Vkládáme je do osolené vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Podáváme s uzeným masem, zelím, posypané osmaženou cibulkou.

Levnější varianta:
Místo uzeného masa opečeme nakrájenou anglickou slaninu nebo špek.


 


RECEPTY

Masarykovo cukroví

Postup: Ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody, pak je necháme pořádně v... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...