25. 6. 2019   |   svátek má Ivan
 

Chlupaté knedlíky s uzeným masem

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
houska z předešlého dne 4 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso uvaříme v osolené vodě doměkka, nebo ho nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Kysané zelí překrájíme na menší kousky a povaříme jen v trošce osolené vody asi 15 minut.

Chlupaté knedlíky:
Starší housky nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s připravenou houskou. Přidáme vajíčko, osolíme, zahustíme hrubou moukou tak, aby se daly tvořit knedlíky, dobře promícháme a rukou tvarujeme knedlíčky o průměru asi 5 cm. Vkládáme je do osolené vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Podáváme s uzeným masem, zelím, posypané osmaženou cibulkou.

Levnější varianta:
Místo uzeného masa opečeme nakrájenou anglickou slaninu nebo špek.


 


RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky

Postup: Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...