20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Chlupaté knedlíky s uzeným masem

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
houska z předešlého dne 4 ks
vejce 1 ks
hrubá mouka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Uzené maso uvaříme v osolené vodě doměkka, nebo ho nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Kysané zelí překrájíme na menší kousky a povaříme jen v trošce osolené vody asi 15 minut.

Chlupaté knedlíky:
Starší housky nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s připravenou houskou. Přidáme vajíčko, osolíme, zahustíme hrubou moukou tak, aby se daly tvořit knedlíky, dobře promícháme a rukou tvarujeme knedlíčky o průměru asi 5 cm. Vkládáme je do osolené vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Podáváme s uzeným masem, zelím, posypané osmaženou cibulkou.

Levnější varianta:
Místo uzeného masa opečeme nakrájenou anglickou slaninu nebo špek.


 


RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...