2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

"Zelená" z krupice a vajíčka

Název Množství a jednotka
máslo 1 plátek sla
dětská krupice 2 lžíce
vejce 1 ks
masox 1/4 kostičky
sůl dle potřeb
Zobrazit všechny ingredience

k obědcu nebo na ryc
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za stálého míchání osmahneme do růžova.
Následně vklepneme celé vejce a za stálého míchání pražíme , dokud se z míchaného neutvoří žmolečky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme - kdo chce, může přidat cca čtvrt kostičky bujonu,(ale nutné to není).
Ještě chvilku povaříme, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku a můžeme podávat.


 


RECEPTY

Fazolové lusky na česneku

Postup: Fazolové lusky /čerstvé očistíme/ povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...