16. 1. 2025   |   svátek má Ctirad
 

"Zelená" z krupice a vajíčka

Název Množství a jednotka
máslo 1 plátek sla
dětská krupice 2 lžíce
vejce 1 ks
masox 1/4 kostičky
sůl dle potřeb
Zobrazit všechny ingredience

k obědcu nebo na ryc
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za stálého míchání osmahneme do růžova.
Následně vklepneme celé vejce a za stálého míchání pražíme , dokud se z míchaného neutvoří žmolečky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme - kdo chce, může přidat cca čtvrt kostičky bujonu,(ale nutné to není).
Ještě chvilku povaříme, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku a můžeme podávat.


 


RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...