16. 8. 2025   |   svátek má Jáchym
 

Boršč

Název Množství a jednotka
červená řepa 3 ks
bílé zelí 1/2 hlávky
mleté maso 250 g
mrkev 2 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 6
Kuchyně: ruská
Příprava: 25 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)


Správný boršč je z hovězího masa, ale i levnější varianta je výborná.



Postup
Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky nebo nastrouháme, jak má kdo rád. Na sádle necháme zesklovatět cibuli a špek a na tomto základě orestujeme mleté maso. Přidáme řepu, zelí, zeleninu a zalijeme vývarem nebo vodou (2 litry). Osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Nakonec dochutíme octem, cukrem, případně dosolíme.


 


RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

ESHOPY

Nábytekeu.cz - kuchyňské linky

Velký výběr kvalitních a levných kuchyňských linek od dodavatelů z EU. Většina...