14. 10. 2024   |   svátek má Agáta
 

Borůvkový špaldový koláč

Název Množství a jednotka
borůvky 1/2 - 3/4 l
špaldová mouka 10 lžic
polohrubá mouka 5 lžic
vejce 2 ks
bílý jogurt 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej, špaldovou mouku, mléko, polohrubou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a umícháme hladké těsto.

V jiné misce smícháme tvaroh s 5 lžícemi mléka a lžící moučkového cukru - konzistence by měla být řidší, aby se nám dobře nanášela na těsto.

Připravíme si drobenku - s misce rukou smícháme 2 lžíce studeného másla, 2 lžíce špaldové mouky, 1 lžíci hladké mouky s 1 lžící moučkového cukru.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, na těsto naneseme tvarohovou směs, posypeme borůvkami a navrch nasypeme drobenku. Pečeme při 170° asi půl až třičtvrtě hodiny.





 


RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...