14. 2. 2025   |   svátek má Valentýn
 

Cuketové aglio olio

Název Množství a jednotka
špagety 300 g
cuketa 1 ks
česnek 2 stroužky
bazalka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 1
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)


Přidala jsem do alio olio nakrájenou cuketu a výsledek byl famózní.



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme na malinké kostičky (krájím na ani ne centimetrové kostičky) a orestujeme na olivovém oleji. Osolíme, přidáme rozetřený česnek a bazalku a za občasného míchání necháme cuketu změknout. Promícháme se špagetami a posypeme parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

RECEPTY

Stříkané sněhové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...