13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Cuketové aglio olio

Název Množství a jednotka
špagety 300 g
cuketa 1 ks
česnek 2 stroužky
bazalka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 1
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)


Přidala jsem do alio olio nakrájenou cuketu a výsledek byl famózní.



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme na malinké kostičky (krájím na ani ne centimetrové kostičky) a orestujeme na olivovém oleji. Osolíme, přidáme rozetřený česnek a bazalku a za občasného míchání necháme cuketu změknout. Promícháme se špagetami a posypeme parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená máslová dýně (nebo Hokkaido)

Postup: Dýni rozpůlíme ostrým nožem a lžící vydlabeme semínka. Máslovou dýni je lepší... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...