8. 10. 2024   |   svátek má Věra
 

Marinovaný pstruh

Název Množství a jednotka
pstruh 1 kus
bílý vinný ocet 3 lžíce
dijonská hořčice 3 lžíce
cibule 1/2 kusu
cukr krupice 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
2 filety ze pstruha dáme do nádoby, kůži dolů. Posypeme jej cibuli nakrájenou na proužky. V misce si promícháme vinný ocet, hořčici, cukr a sůl. Tuto směs nalijeme na filety s cibuli a necháme 4 dny v chladu marinovat. Pak kůži sloupneme a naporcujeme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji a másle zpěníme cibulku a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...