2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Záhorácký pstruh

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
žampiony 4 ks
uzené plecko 150 g
anglická slanina 100 g
kyselé zelí 150 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 35 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Osolíme, přidáme kmín a podusíme. Uzené plecko a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme kysané zelí, které jsme pokrájeli nadrobno, přidáme podušené žampiony a vše promícháme. Směsí naplníme pstruhy, sepneme párátkem a smažíme na oleji dozlatova.


 


RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Makrout el Louz (Marocké mandlové cukroví)

Postup: Mandle spaříme a ještě horké oloupeme. Rozmixujeme najemno nebo pomeleme... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...