27. 4. 2024   |   svátek má Jaroslav
 

Zapomenuté heslo › Záhorácký pstruh

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
žampiony 4 ks
uzené plecko 150 g
anglická slanina 100 g
kyselé zelí 150 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 35 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Osolíme, přidáme kmín a podusíme. Uzené plecko a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme kysané zelí, které jsme pokrájeli nadrobno, přidáme podušené žampiony a vše promícháme. Směsí naplníme pstruhy, sepneme párátkem a smažíme na oleji dozlatova.


 


RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...