25. 4. 2024   |   svátek má Marek
 

Míša řezy

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 250 g
moučkový cukr 180 g
máslo 180 g
vejce 3 ks
mléko 50 ml
Zobrazit všechny ingredience

Tvarohový krém

Název Množství a jednotka
tvaroh 500 g
máslo 250 g
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 ks
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme při teplotě 180° 30-40 minut a necháme vychladnout. Vychladlý moučník potřeme náplní a polijeme čokoládovou polevou.

Krém:
Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem a smícháme s tvarohem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový kečup

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...