27. 11. 2020   |   svátek má Xenie
 

Gulášová polévka z mletého masa

Název Množství a jednotka
mleté maso 250 g
menší klobáska 1 ks
brambory 3 ks
česnek 3 stroužky
majoránka 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli a špek nakrájíme nadrobno, na 1 lžíci sádla osmahneme a zasypeme sladkou paprikou. Přidáme mleté maso, které můžeme překrojit na menší kousky, orestujeme a zalijeme 2 litry vroucí vody nebo vývarem. Přidáme nakrájenou klobásku a brambory nakrájené na kostičky, osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Na dvou lžících sádla připravíme tmavší jíšku, vlijeme do polévky a dochutíme prolisovaným česnekem, případně masoxem.


 


RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na šalvěji

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme čistou utěrkou, osolíme, potřeme prolisovaným... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...