Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady, uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, zapracujeme zlehka nožem, aby nám netekly, přidáme změklý tuk a zpracujeme těsto). Necháme v lednici dvě hodiny odpočinout, pak vyválíme placku a vykrajujeme hříbečky. Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175° asi 7-8 min. Vychladlé slepujeme kávovým, kakaovým nebo vanilkovým krémem, hlavičku hříbku zdobíme čokoládou a spodek nožky potřeme krémem a posypeme kokosem nebo cukrářskými drobnými kuličkami.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek