22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Název Množství a jednotka
hladká mouka 180 g
máslo nebo Stella 150 g
mleté lískové ořechy 50 g
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady, uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, zapracujeme zlehka nožem, aby nám netekly, přidáme změklý tuk a zpracujeme těsto). Necháme v lednici dvě hodiny odpočinout, pak vyválíme placku a vykrajujeme hříbečky. Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175° asi 7-8 min. Vychladlé slepujeme kávovým, kakaovým nebo vanilkovým krémem, hlavičku hříbku zdobíme čokoládou a spodek nožky potřeme krémem a posypeme kokosem nebo cukrářskými drobnými kuličkami.


 


RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Falafel - karbanátky z cizrny

Postup: Cizrnu z plechovky přecedíme. Část cizrny rozmixujeme jen nahrubo, aby zůstaly... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...