19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Vaječný koňak nejlepší

Název Množství a jednotka
rum
Salko 1 ks
mléko zahuštěné neslazené TATRA 1 ks
žloutek 4 ks

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)


Klasický vaječný koňak vylepšený o tatru - jednak je koňaku víc, je jemnější a perfektní.



Postup
Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři žloutky a dolijeme rumem podle chuti. Dávám nejdříve čtvrt litru rumu, rozmixuju a dolívám rum a ochutnávám tak dlouho, až je to akorát - pro každého to bude asi jinak :-).


 


RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...