16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Punč

Název Množství a jednotka
rum 1/4 litru
hřebíček 4 ks
skořice 3 cm
badyán 1 ks
citron 1/4 ks

Příprava: 10 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice, hvězdičku badyánu a 1/4 umytého citrónu. Zavíčkujeme. Necháme 5 dnů uležet.
Po pěti dnech přecedíme přes sítko do jiné láhve.
Uvaříme si vodu, nalijeme ji do sklenice, přilijeme punč, podle chuti osladíme a podáváme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...