27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Punč

Název Množství a jednotka
rum 1/4 litru
hřebíček 4 ks
skořice 3 cm
badyán 1 ks
citron 1/4 ks

Příprava: 10 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice, hvězdičku badyánu a 1/4 umytého citrónu. Zavíčkujeme. Necháme 5 dnů uležet.
Po pěti dnech přecedíme přes sítko do jiné láhve.
Uvaříme si vodu, nalijeme ji do sklenice, přilijeme punč, podle chuti osladíme a podáváme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Telecí roláda s medvědím česnekem

Postup: Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...