18. 2. 2025   |   svátek má Gizela
 

Domácí rohlíčky

Název Množství a jednotka
mléko 180 ml
hladká mouka 400 g
droždí 1/4 kostky
sůl špetka
máslo 70 g
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience, kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout asi 45 minut. Po vykynutí těsto přendáme na vál, utvoříme váleček asi 8 cm. Nakrájíme na stejné kousky, z kterých vytvarujeme rohlíčky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme 10 minut kynout. Po té rohlíčky potřeme rozšlehaným žloutkem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova.
Jsou výborné, lepší než z obchodu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka s jablky a česnekem

Postup: suroviny1 vaničkový tvaroh2 až 3 jablka - raději nakyslejší1 ks tavený sýr2... zobrazit recept

RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA