18. 6. 2025   |   svátek má Milan
 

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Název Množství a jednotka
sardelová pasta 3 lžičky
vejce 2 ks
sladkokyselé okurky 2 ks
kapie 1 ks
dietní salám 100 g
Zobrazit všechny ingredience

předkrm
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným sýrem (čím měkčí, tím lepší, jinak se tvoří nepěkné žmolky), postupně podle chuti přidáváme sardelovou pastu. Čerstvou papriku, sterilované okurky, vychladlé vajíčka a salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do připravené sardelové pomazánky. Můžeme přidat nasekanou petrželku. Mažeme na pečivo.

Tip:
Pro sváteční příležitosti můžeme vydlabat veku, naplnit ji pomazánkou, zabalit do fólie, nechat vychladnout a pak krájet na plátky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...