18. 7. 2019   |   svátek má Drahomíra
 

Uskladnění...

Tisk
Autor: Mamut :-)
07. 10. 2013 16:16

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.

Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.

Tvaroh: tvrdý tvaroh se uchová déle čerstvý, když se celý ponoří do studené vody a dá do lednice. Vodu je nutno po dvou dnech vyměňovat.

Sušenky: sušenky nebo suché vánoční cukroví se má správně uchovávat v plechových dózách a v chladu.

Nepečené rolády, plněné cukroví, dorty apod: jasně že v ledničce, ale mělo by se zabalit do alobalu nebo dát do plastové misky vyložené alobalem, aby nepochytilo pachy ostatních potravin v lednici.

Tvrdé sýry: zabalíme do plátěného ubrousku nebo voskového papíru a okraje potřeme olejem.

Maso: pokud nemáme k dispozici lednici nebo mrazák a potřebujeme maso uchovat více dní, zabalíme je do utěrky namočené v octové vodě, nebo je naložíme do oleje. Maso potřené octem před přípravou opláchneme, ocet nejde v mase nijak cítit.

Salám vcelku: na řez přiložíme plátek špeku, salám tak neoschne.



RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...