29. 3. 2024   |   svátek má Taťána
 

Uskladnění...

Tisk
Autor: Mamut :-)
07. 10. 2013 16:16

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.

Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.

Tvaroh: tvrdý tvaroh se uchová déle čerstvý, když se celý ponoří do studené vody a dá do lednice. Vodu je nutno po dvou dnech vyměňovat.

Sušenky: sušenky nebo suché vánoční cukroví se má správně uchovávat v plechových dózách a v chladu.

Nepečené rolády, plněné cukroví, dorty apod: jasně že v ledničce, ale mělo by se zabalit do alobalu nebo dát do plastové misky vyložené alobalem, aby nepochytilo pachy ostatních potravin v lednici.

Tvrdé sýry: zabalíme do plátěného ubrousku nebo voskového papíru a okraje potřeme olejem.

Maso: pokud nemáme k dispozici lednici nebo mrazák a potřebujeme maso uchovat více dní, zabalíme je do utěrky namočené v octové vodě, nebo je naložíme do oleje. Maso potřené octem před přípravou opláchneme, ocet nejde v mase nijak cítit.

Salám vcelku: na řez přiložíme plátek špeku, salám tak neoschne.



RECEPTY

Hemenex (Ham and eggs)

Postup: Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...