3. 12. 2024   |   svátek má Svatoslav
 

Špagety s houbovou omáčkou

Název Množství a jednotka
špagety 300 g
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 100 ml
kuřecí vývar 150 ml
mleté sušené houby 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 1
Kuchyně: italská
Příprava: 05 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmahneme lehce do růžova, zředíme studeným vývarem, přidáme mléko a šlehačku, osolíme, okořeníme houbovou směsí - používám hotovou houbovou směs z Lidlu, kde jsou kousky hříbků, bylinek a žampionů namíchané, a povaříme asi pět minut. Špagety přelijeme omáčkou a sypeme parmezánem.

Místo hotové houbové směsi můžeme použít houbové koření (2 lžičky) a sušené bylinky (petržel, tymián, pórek - 1 lžička celkem).


Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí nudličky jednoduché

Postup: Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...