Název | Množství a jednotka |
---|---|
špagety | 300 g |
smetana ke šlehání | 200 ml |
mléko | 100 ml |
kuřecí vývar | 150 ml |
mleté sušené houby | 1/2 lžičky |
houbové koření | 2 lžičky |
bylinky | 1 lžička |
máslo | 30 g |
hladká mouka | 1/2 lžíce |
parmezán |
Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmahneme lehce do růžova, zředíme studeným vývarem, přidáme mléko a šlehačku, osolíme, okořeníme houbovou směsí - používám hotovou houbovou směs z Lidlu, kde jsou kousky hříbků, bylinek a žampionů namíchané, a povaříme asi pět minut. Špagety přelijeme omáčkou a sypeme parmezánem.
Místo hotové houbové směsi můžeme použít houbové koření (2 lžičky) a sušené bylinky (petržel, tymián, pórek - 1 lžička celkem).
Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept
Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept
Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept
Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept
Postup: Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.Na... zobrazit recept
Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek
Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...